برای تهیه بهترین قهوه ابتدا باید از کیفیت دانه های قهوه و نحوه ذخیره سازی آنها به درستی اطمینان حاصل نمایید تا حداکثر عطر و طعم را در فنجان داشته باشید. دانه های قهوه را به صورت محکم بسته بندی کنید به طوری که هوا وارد بسته نشود و آن را در جای سرد نگه داری کنید. بزرگترین دشمن دانه های قهوه: هوا، رطوبت و گرما و نور است. جهت حفظ عطر و طعم دانه های تازه برشته شده تا حد امکان آنها را در ظرف مات و فاقد هوا در دمای اتاق نگهداری کنید . مشاهده دانه های قهوه میتواند خوشایند باشد اما از قوطی های شفاف اجتناب نمایید زیرا آنها به نور اجازه میدهند تا طعم قهوه تان را تغییر دهند. دانه های قهوه را در مکانی تاریک و خنک نگهداری نگه دارید. کابینت نزدیک اجاق گاز بسیار گرم است، از قرار دادن قهوه در این مکان جدا خودداری کنید. بسته بندی های کوچک قهوه برای ذخیره طولانی مدت مناسب نیستند.
قهوه پس از فرایند برشتهکاری رفته رفته تازگی و طراوت خود را از دست می دهد پس سعی کنید از بسته های کوچک تر قهوه های تازه برشته شده جهت مصرف یک یا دو هفته استفاده کنید. قرار گرفتن دانه های قهوه در هوا بسیار آسیب زا است. اگر ترجیح می دهید دانه های قهوه خود را در یک ظرف قابل دسترس جذاب نگهداری کنید، شاید ایده خوبی باشد که دانه های قهوه را به چند قسمت کوچکتر تقسیم کنید و در ظرف های بزرگ غیرقابل استفاده که محکم بسته میشوند و عاری از هوا هستند نگهداری کنید. به خصوص زمانی که قهوه آسیاب شده را خریداری می کنید، به علت افزایش تماس با هوا انجام این کار بسیار مهم است. اگر قهوه را به صورت دانه خریداری می کنید کافیست بلافاصله قبل از دم آوری مقدار مورد نیاز را آسیاب کنید. همچنین می توانید دانه های قهوه را در داخل ظروفی که اهرم کوچک خروج هوا پس از بسته شدن درب بر روی آن تعبیه شده قرار دهید.
طراوت برای یک فنجان قهوه با کیفیت ضروری است. متخصصان بر این باورند که قهوه باید در سریعترین زمان ممکن پس از برشته شدن مصرف شود به ویژه هنگامی که مهر و موم بسته بندی اصلی آن باز شود. اختلاف نظرهای مختلفی وجود دارد که قهوه در یخچال نگهداری شود یا فریزر. اما نکته اصلی این است که قهوه رطوبت، بوها و مزه ها را از هوای اطراف جذب می کند. در اکثر یخچال های خانگی مقداری اکسیژن وجود دارد به همین علت است که غذایی که به مدت طولانی در فریزر و یخچال نگهداری میشوند دچار سرمازدگی میشوند و کیفیت خود را رفته رفته از دست می دهند. بنابراین اگر دانه ها را در یخچال یا فریزر نگهداری میکنید حتماً باید از ظروف غیر قابل نفوذ هوا استفاده نمایید.
بهترین حالت نگهداری قهوه چه در فریزر و چه در غیر آن استفاده از دستگاه وکیوم است. طبق راهنمای این دستگاهها قهوه در یک بازه شش ماه در هوای اتاق و تا دو سال در فریزر تازگی خود را حفظ می نماید، چرا که این دستگاه ها هوا را به صورت کامل از نایلون های مخصوص نگهداری قهوه خارج می نماید. فقط باید به این نکته اشاره کرد هر بار خروج قهوه از فریزر به دلیل یخ زدگی رطوبت داخل دانه ها می بایست چند ساعتی قهوه در پاکت یا ظروف مخصوص نگهداری بماند و بعد آسیاب و مصرف گردند.
نمونه ایی از دستگاه های وکیوم مواد غذایی
منبع:
الفبای قهوه “یک فنجان اسپرسو”