همانند وی ۶۰ جز ابزارهای دمآوری قطره ایی می باشد. در واقع همانند وی۶٠ از فیلتر کاغذی برای ریختن قهوه داخل آن استفاده می گردد و البته با این تفاوت که فیلترهای کمکس بزرگ تر و ضخیم تر می باشند و به همین دلیل معمولا قهوه های روشن تری را در کمکس مشاهده می نمایید.
سابه قهوه دم آوری توسط کمکس معمولاً به صورت درشت و دم آوری با دمای بالا انجام میگردد. معمولاً استفاده از یک جسم خارجی جهت ایجاد تحریک قهوه و آب در کلیه روش های قطره ایی مرسوم می باشد که در سایزهای سه، شش، هشت و ده کاپ تولید شده و اندازه فیلتر هر یک از آنها متفاوت می باشد. کمکس از یک تکه شیشه شبیه به ساعت شنی و یکی یقه دو تکه چوبی و یک تسمه چربی بر روی آن تهیه شده است. مدل های دیگر این وسیله جذاب بدون یقه چوبی با یک دسته شیشه می باشد. باید این نکته را متذکر شد معمولا کمکس جهت دم آوری مقادیر زیاد قهوه می باشد.
نحوه دم آوری با کمکس
در ابتدا می بایست بر اساس اندازه کمکس، فیلتر را آماده قرار دادن در آن نمود.
ابتدا می بایست فیلتر را داخل کمکس قرار داده و به منظور از بین رفتن طعم و مزه کاغذ با آب داغ مورد استفاده در دم آوری شست شو دهید.
پس از آنکه شستشوی فیلتر به خوبی انجام شد مقدار سابه قهوه مورد نظر را داخل فیلتر بریزید.
آب را پس از رساندن به دمای مورد نظر به میزان ۲ یا ۳ برابر سابه قهوه به صورت دایره ایی بر روی قهوه بریزید.
سپس با یک جسم خارجی مانند یک قاشق چوبی به مدت ۱۰ ثانیه قهوه و آب را تحریک می کنیم.
پس از ۳۰ ثانیه توقف جهت خروج گاز دی اکسید کربن و در واقع عملیات شکفتن آبگیری دوم را به صورت کامل و آهسته بر روی قهوه انجام دهید.
ممکن است دستورالعمل مورد استفاده دارای ریزش چند قطره آب بر روی قهوه باشد. نکته حائز اهمیت در خصوص نحوه و میزان ریزش آب این است که سرعت ریزش آب و برخورد آن با سابه قهوه که تلاطم ایجاد خواهد کرد، که اگر سرعت این برخورد بالا باشد می تواند به تفاوت در مقدار عصاره گیری منجرب گردد.
پس از آن که آب به خوبی در مدت زمان مورد نظر از سابه قهوه عبور کرد میبایست قهوه ای بسیار شفاف را در کمکس مشاهده نمایید.
لازم به ذکر است قبل از سرو، فیلتر حاوی تفاله قهوه را از کمکس خارج و قهوه را سرو نمایید.
منبع:
کتاب الفبای قهوه “قهوه ملل”