چگونه در منزل دستگاه را تنطیم کنیم؟
در کافی شاپ های سرتاسر دنیا، به پارامترهای مختلف در جهت رسیدن به قهوه اسپرسو با کیفیت پرداخته می شود.
- گرماژ یا دوز: میزان سابه ی قهوه در پرتافیلتر
- میزان عصاره گیری: میزان کل قهوه مایع که شما عصاره گیری کرده اید
- مدت زمان کل عصاره گیری
- دمای آب( ایده آل بین 90-96 درجه سانتی گراد)
- سایز آسیاب
سه پارامتر مهم، میزان دوز(گرماژ) و میزان عصاره گیری و طول مدت عصاره گیری می باشد.
((شما در یک زمان فقط باید یک پارامتر را تغییر دهید))
برای مثال پیشنهاد می شود زمانی که سایز آسیاب را تغییر می دهید مقدار عصاره گیری را ثابت نگه دارید، این می تواند به صورت چشم گیر بر مدت زمان عصاره گیری تاثیر بگذارد.
به همین منظور شما می توانید 18 گرم قهوه را تا رسیدن به حدود 40 گرم عصاره گیری کنید و بعد آن طعم اسپرسو را تست کرد، اگر طعم بسیار تلخ است شما نیاز دارید سایز آسیاب را درشت تر کنید و بالعکس، اگر طعم قهوه ترش بود شما نیاز دارید سایز آسیاب را ریزتر کنید.
پیشنهاد می شود تغییر سایز درجه آسیاب به صورت تدریجی و با ثابت نگه داشتن گرماژ و میزان عصاره گیری تا رسیدن به طعم مطلوب تغییر کند.
تنظیمات برای دستور العمل های مختلف
اگر ماشین اسپرسوساز شما می تواند به فشار بالای کافی برای تهیه اسپرسو دست یابد یک فاکتور اصلی که می تواند بر دستورالعمل شما تاثیر بگذارد، سبک شما می باشد.
اگر پرتافیلتر شما گنجایش بیشتر از 14 گرم قهوه ندارد شما مجبور به تغییر میزان گرماژ و مقدار عصاره گیری و مدت زمان عصاره گیری می شوید. برخی از ماشین های ارزان تر ممکن است از پرتافیلتر تحت فشار که آب را از یک سوراخ بسیار کوچک در سبد پرتافیلتر جهت اضافه کردن فشار مازاد عبور می دهند.
اگر شما از این نوع دستگاه استفاده می کنید نیاز است شما سایز آسیاب را کمی درشت تر در نظر بگیرید یا در عوض شما می توانید یک پرتافیلتر کمی بزرگتر که گنجایش قهوه بیشتر دارد به اندازه مناسب دستگاهتون خریداری کنید.
منبع
WWW.perfectdailygrind.com