چگونه بهترین قهوه برای اسپرسو انتخاب کنیم؟
اگر شما از قهوه با کیفیت استفاده نکنید رسیدن به یک شات اسپرسو عالی غیر ممکن است.
اسپرسو بسیار غلیظ است، بنابراین مسلما استفاده از قهوه با کیفیت بالا از هر روش دیگری مهم تر است.
قهوه ترکیبی(Blend) برای کسانی که به دنبال یک طعم شفاف می باشند رایج است. اما قهوه ی تک خاستگاه(Single Origin) یک طعم بالانس از اسیدیته، شیرینی و تلخی به ما می دهد.
علاوه بر این، زمانی که از قهوه تک خاستگاه برای سرو اسپرسو استفاده می کنیم، رسیدن به یک ویژگی های منحصر به فرد از قهوه بسیار راحت تر از قهوه ترکیبی است.
موارد دیگر از مشخصات جهت در نظر گرفتن در زمام انتخاب وجود دارد:
خاستگاه: نظیر آفریقا، آسیا، آمریکا مرکزی یا جنوبی
گونه: مانند تیپیکا، بربن، گیشا
نوع فرآوری: هانی، متدآزمایشگاهی، کربن زدایی، تخمیر غیرهوازی
اگر چه سرو قهوه در منزل به مهارت و تمرین نیاز دارد، استفاده از قهوه با کیفیت اولین قدم مهم است.
اولین نکته که باید به خاطر داشته باشید این است که زمانی که قهوه تازه رست باشد مزه ی بهتری خواهد داشت. اما رستری های قهوه برای خروج گاز کربن قهوه، نیاز به استراحت دادن به قهوه رست شده دارند. بنابراین به تاریخ رست قهوه توجه داشته باشید. افراد حرفه ایی پیشنهاد می دهند که بهتر است از قهوه هایی که یک هفته از زمان رست آن گذشته است استفاده کنید تا در زمان عصاره گیری علائمی از گاز قهوه مشاهده نشود.
دومین نکته که مهم است در نظر بگیرید، چگونه قصد دارید اسپرسو را بنوشید؟ برای مثال استفاده از شیر برای تهیه ی یک فلت وایت یا لاته یا اضافه کردن آب برای یک آمریکانو، لانگ بلک یا نوشیدن یک اسپرسو است.
چگونه مصرف کردن اسپرسو بر قهوه ایی که شما باید استفاده کنید تاثیر می گذارد، به همین دلیل اگر شما نوشیدنی بر پایه شیر می خواهید ترجیحا یک قهوه ترکیبی یا تک خاستگاه آمریکا جنوبی می تواند برای شما مناسب باشد، و از آن طرف یک قهوه تک خاستگاه اتیوپی خود به تنهایی می تواند لذت یک اسپرسو قوی را به شما بدهد.
به منظور یافتن قهوه ایی که بهترین وجه مطابق با طعم دلخواه شما باشد، پیشنهاد می شود از رستری مورد علاقه خود پیشنهاد دریافت کنید.
رست اسپرسو به گونه ایی رست شده است که به بهترین وجه ویژگی های آنها را برای این روش عصاره گیری می دهد.
اگر به طعم میوه ایی علاقه مندین، رست روشن هم برای اسپرسو هم کاپوچینو می توانید استفاده کنید. این مدل از قهوه ها می تواند واقعا هم برای اسپرسو و هم برای نوشیدنی های بر پایه شیر استفاده شود.
یافتن قهوه مناسب با ذائقه ی شما
پیدا کردن قهوه جدید و یا رستری جدید می تواند دشوار باشد. بخصوص برای کسانی که به تازگی وراد مصرف کنندگان قهوه تخصصی شده اند.
هر قهوه ایی که ما استفاده می کنیم باید طعم و مشخصات آن نظیر نت های طعمی، اسیدیته، تن واری و پروفایل رست آن یادداشت برداری شود، این بدان معناست که ممکن است رست تیره یک رستری بسیار به پروفایل رست مدیوم رستری دیگر بسیار به رست پروفایل رست مدیوم رستری دیگر بسیار شباهت دارد.
رسیدن به یک اسپرسو ایده آل مسلما مستلزم تمرین و زمان است. با تمرین و تجربه کافی به تدریج شاهد بهبود اسپرسوی خود خواهید بود.
با این حال علاوه بر این تجهیزات با کیفیت و قهوه عالی و تازه رست نیز برای موفقیت موثر هستند. شروع و تغییر پارامترهای عصاره گیری به شما برای پیدا کردن نقطه شیرین هر قهوه یا درست کردن یک اسپرسو عالی کمک می کند.
منبع:
www.perfectdailygrind.com