قاره آفریقا
دانه های قهوه این قاره نشاط، شادابی و هیجان را در زندگی روزمره ما فراهم میکند ویژگی طعم آنها بسته به کشوری که در آن تولید می شوند مانند انواع توتها، ادویه ای، وانیلی، لیمویی و غیره وجود دارد. اگر قهوه ای که تهیه میکنید از کشور اتیوپی باشد احتمالاً به دلیل داشتن عطر و طعم انواع توت ها و مزه وحشی آن به مراتب بیشتر مورد پسند است.
قهوه کنیا نسبت به هر دانه قهوه در جهان اسیدیته اشباع شده تری دارد. بجز دانه های قهوه کاستاریکا و گواتمالا ارتفاع قطعاً یکی از عواملی است که باعث برتری قهوه کنیا شده است. کنیا دشت های بسیار زیادی از قهوه دارند طبقه بندی، شستشو و آماده سازی دانه های قهوه از جمله پیچیدگیهایی که در کشورهای قاره آفریقا(کاستاریکا,کلمبیا,جامائیکا) و چند کشور دیگر نیز رایج است که همانند کنیا پشتیبانی و حمایت دولت در پشت تجارت قهوه وجود دارد، هیچ کشور دیگر آفریقایی الهامبخش وفاداری و اشتیاق اتیوپی و کنیا به قهوه را نداشتند. اما اوگاندا قهوه ای تولید می کند که بسیار با ارزش است، قهوه اوگاندا شبیه قهوه اتیوپی است. قهوه اوگاندا دارای طعم شیرینی میوه ای هستند و تن واری کاملی دارند.
جنوب غربی قاره آسیا
مهمترین محصولات در جنوب غربی آسیا قهوه و موز است متاسفانه تنها کشوری که قهوه را در این منطقه مورد توجه قرار می دهد یمن است. قبل از اواسط قرن هفدهم هیچ قهوهای در خارج از یمن و اتیوپی وجود نداشت. حاکمان یمن اقدامات سختگیرانه ای را برای محافظت از این محصول انحصاری و جلوگیری از صادرات میوه ها و بوته های قهوه انجام می دادند. تمام دانه های قهوه ای که از بنادر دریای سرخ صادر می شدند ابتدا به برشته یا آب پز می شد تا اگر کسی سعی میکرد آنها را در جای دیگر کشت کند امکان جوانهزنی آن وجود نداشته باشد.
جنوب شرقی قاره آسیا
اندونزی هم اکنون یکی از تولیدکننده های بزرگ قهوه جهان است. قهوه عربیکا در این منطقه اصلی ترین محصول به شمار میرفت تا زمانی که زنگ قهوه مشهور در سال ۱۸۸۷ میلادی شروع پیدا کرد. در حال حاضر این گونه در حدود ۱۰ درصد تولید می گردد گر چه علائمی که نشان میدهد تولید قهوه عربیکا در منطقه در حال افزایش است که اساس آن تقاضای جهانی جهت قهوه های تک خاستگاه و تخصصی است. متخصصین قهوه در سراسر جهان قدردان کشاورزان قهوه آسیا می باشند، چرا که قهوه های فوق العاده و باکیفیت عالی داشته و از محبوبیت جهانی برخوردار است، به گونهای که مصرف کنندگان در سراسر جهان به طور روز افزون در حال افزایش مصرف قهوه های این منطقه میباشد.
آمریکای مرکزی
این قاره تامین کننده قهوه ای است که به خوبی متعادل میشود. و بهترین گزینه برای کسانی است که می خواهند برای اولین بار قهوه بنوشند که شامل طعم های مختلفی از میوه ای و شیرین به شکلاتی و فندقی است. بعضی از کشورهای این قاره به ویژه کاستاریکا و نیکاراگوئه قهوه هایی درجه یک تولید میکنند. کاستاریکا ملقب به سوئیس کشورهای تولید کننده قهوه به ندرت قهوه های خارج از تعادل را تولید میکند. این کاملا مشخص است که نه تن واری کامل دارد و نه بسیار اسیدی است حتی وقتی قهوه سرد میشود همچنان شیرین و خالص است. نیکاراگوئه نیز قهوه های عالی ایی تولید می کند و در سال های اخیر نیکاراگوئه صنعت قهوه خود را بازسازی کرده است و پس از سال ها کنترل آن توسط دولت آن را خصوصی سازی نموده است. در کارائیب اولین مرکز کشت دانه های قهوه در نیمکره غربی “جامائیکا” مشهور ترین تولید کننده قهوه است.
آمریکا جنوبی
قهوه های آمریکای جنوبی طیف کاملی از طعم و عطر را در بر میگیرد، از طعم میوه ای و خاکی گرفته تا طعم فندقی وانیلی و شکلاتی. قهوه های این منطقه بسیار معطر هستند و تن واری متوسط تا سنگین دارند. کلمبیا به عنوان تولید کننده قهوه خوب در زمینه فروش و بازاریابی قهوه به طرز فوق العاده های موفق بوده است و قهوه های این کشور به طور مرتب ارزیابی می شود. برزیل بزرگترین تامین کننده قهوه جهان است که ۳۰ تا ۳۵ درصد قهوه جهان را در آنجا تولید می کنند که این اصطلاح از دیرباز معروف است وقتی برزیل عطسه میکند قیمت قهوه در جهان افزایش می یابد. بولیوی نیز به تازگی دست به کار شده تا نام قهوه بولیوی را در سطح جهان گسترش دهد. این قهوه برای اینکه بتواند به شهرت برسد زیر قیمت بازار و کمتر از حد انتظار به فروش می رسد. یک فنجان قهوه با ویژگی خاص و کامل بولیوی تمامی مولفه هایی که برای آنکه یک تولید کننده قهوه با کیفیت بالا تبدیل شود را داراست، مانند ارتفاع خاک حاصلخیز و یک فصل منظم بارانی.
منبع:
کتاب الفبای قهوه “قهوه ملل”