کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

تماس 09354179013

کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

زمانت را خاص بساز...

تاثیر تمپ کردن سابه قهوه بر کیفیت اسپرسو(Tamping)

اهمیت تمپ کردن(Tamping) بر بالا بردن کیفیت اسپرسو

همان طور که توزیع یکنواخت(Distribution) سابه قهوه بر کیفیت عصاره گیری مهم است، به دنبال آن تمپ کردن مناسب برای رسیدن به یک اسپرسو عالی یک امر بسیار مهم است.

تمپ کردن قهوه به یه معنی اعمال نیرو بر بستر سابه قهوه در بسکت پرتافیلتر است که موجب فشرده شدن سابه داخل آن می شود.

با تمپ کردن سابه قهوه شما یک مقاومت بیشتر در  سطح مقابل جریان آب بوجود می آورید، به این ترتیب عصاره گیری پس از افزایش جزیی فشار شروع می شود که به جلوگیری از ایجاد چنل زدن می تواند کمک کند.

همچنین جهت ایجاد فضای کافی در پرتافیلتر، شما به تمپ کردن نیاز دارید. اگر فضای کافی در سطح سابه ی قهوه تا لبه ی پرتافیلتر وجود نداشته باشد احتمال برخورد سابه به صفحه ی هدگروپ دستگاه وجود دارد که منجرب به ایجاد ترک و عصاره گیری غیریکنواخت خواهد شد.

اما اگر تمپ به صورت نامناسب یا غیر یکنواخت صورت گیرد موجب به تاخیر انداختن عصاره گیری و به دنبال آن بوجود آمدن طعم و آروما کم می شود و یا موجب عبور غیریکنواخت آب از سطح قهوه شده که نتیجه آن عصاره گیری غیر یکنواخت و ضعیف و بدست آمدن یک اسپرسو نامطلوب می باشد.

اگرچه انجام تمپ مناسب نظیر اعمال فشار یکنواخت و ثابت برای تهیه ی شات اسپرسو بی نظیر مهم است اما علاوه بر آن استفاده از تجهیزات با کیفیت نیز مهم می باشد.

 

تمپ کردن صحیح چگونه است؟

پس از ریختن سابه قهوه در داخل پرتافیلتر و توزیع یکنواخت(Distribution) آن، حال نوبت به تمپ کردن می باشد. تمپر را بر روی سابه ی قهوه قرار داده و به سمت پایین اعمال فشار می کنیم، سپس قبل از زمانی که تمپر را از پرتافیلتر را خارج نماییم پبشنهاد می شود حتما از طریق دسته ی تمپر، تمپر را در داخل پرتافیلتر بچرخانیم، معمولا  بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که تمپر 5 بار در یک جهت چرخیده و سپس در جهت مخالف سری قبل 5 بار چرخیده شود.

زمانی که افراد حرفه ایی قهوه را تمپ می کنند نیرویی نزدیک به 13 کیلوگرم بر سطح  وارد می کنند. با این حال، تا زمانی که نیروی کافی برای فشرده سازی سابه قهوه اعمال می کنید، قطعا مهم است که این فشار ثابت باشد.

برای تمپ کردن مچ خود را راحت گرفته و بر سطح سابه قرار دهید اما اصلا به سطح سابه ضربه وارد نشود. مورد بسیار مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که تکنیک ها و حرکت های شما طعم نهایی قهوه ایی است که شما عصاره گیری می کنید و در مورد هر تغییری که ایجاد می کنید یادداشت برداری کنید.

 

منبع

www.perfectdailygrind.com