کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

تماس 32378607-031

کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

زمانت را خاص بساز...

تشخیص کیفیت عصاره گیری اسپرسو از کرما (Crema)

کرما به عنوان یکی از نشانه های تشخیص یک از عصاره گیری صحیح از اسپرسو است. وجود کرما، کفی که بر روی اسپرسو است نشان می دهد که شما در طیف وسیعی از متغیرها همچون دما، فشار، فشرده کردن و غیره نسبتاً دقیق هستید، مگر اینکه دستگاه شما همچون نسپرسو به صورت اتوماتیک باشد، در این صورت نیز باید کرم های قابل توجهی داشته باشید.
اسپرسو صحیح عصاره گیری شده نباید به صورت کامل حاوی کرما باشد.
در تعریف علمی آن ،لایه کرما متشکل از حباب های دی اکسید کربن بوده که توسط آب و روغن ها احاطه شده و معمولاً حاوی ذرات معلق قهوه و روغنهای امولسیونی شده است. این لایه می تواند تلخ باشد. کرما حداقل می بایست دو دقیقه قبل از تخلیه مولکول های معلق آب دوام بیاورد، گاز محبوس شده آزاد شود و مایه زیرین از آن عبور کند.

 

تشخیص کرما
به خاطر داشته باشید که طعم اسپرسو بر ظاهر آن اولویت دارد، بنابراین ممکن است یک فنجان اسپرسو در کمتر از ۱۵ ثانیه عصاره گیری شده و یک کرم های روشن و محو شونده داشته باشد اما عطر و طعم آن قابل قبول باشد.

گاهی اوقات علائم که در کرما نمایان میشود در برگیرنده چندین مشکل زیر است.

مشاهده اول

ایا کرما رنگ برنزی متمایل به زرد دارد؟
آیا عصاره گیری کمتر از ١۵ ثانیه انجام می شود؟

راه حل:
زمان عصاره گیری را از طریق ریز تر کردن سابه قهوه بیشتر نمایید یا فشرده کردن را با قدرت بیشتری انجام دهید.
میزان قهوه را افزایش دهید تا زمان عصاره گیری نیز بیشتر شود.
دمای آب را بررسی نمایید، کرمای روش نیز می‌تواند نشان دهنده دمای پایین آب باشد. دستگاه و پرتافیلتر را بررسی نمایید که همگی به درستی تنظیم شده اند یا نه.
اگر از قهوه برشته شده تازه استفاده می نمایید باید طبق دستورالعمل مدت زمان استراحت قهوه، پس از برشته کاری را در نظر بگیرید.

مشاهده دوم

ایا در قسمت وسط اسپرسو، کرما بسیار تیره رنگ، لکه ی بسیار روشن به رنگ برنزه وجود دارد؟
آیا برای اینکه اولین قطرات عصاره اسپرسو نمایان شود، ١٠ ثانیه طول می کشد؟
ایا اسپرسو به صورت قطره ایی بیرون می آید و هرگز جریان پیدا نمی کند؟
ایا عصاره گیری بیش ارثز ٣٠ ثانیه طول می کشد؟

راه حل:

کمی درشت تر آسیاب کنید. وقتی که قهوه را فشرده می‌کنید میزان فشار آن را کاهش دهید.

مشاهده سوم

آیا قهوه زیادی استفاده کرده‌اید؟
آیا در سطح اسپرسو حباب های ناپایدار بسیار بزرگی در کرمای ما وجود دارد؟
آیا کرما کمرنگ است؟

راه حل:

این مشکل ترکیبی از عصاره گیری کوتاه و درجه برشتگی روشن است. اگر در ترکیب خودتان از قهوه روبوستا استفاده کنید، کرمای ناپایدارتری تولید می شود. البته معمولاً کرمای بیشتری از این بابت دارید اما زودتر محسوب می شود.

مشاهده چهارم

آیا مقدار بسیار کمی عصاره در زمان معمولا فنجان عصاره گیری شده است؟
آیا رنگ كرما بسیار تیره می باشد؟

راه حل:

سابه قهوه را کمی درشت نمایید.

مشاهده پنجم

آیا کرما دارای رنگ تیره غنی از کف محکم فشرده شده است؟
آیا کرما شیار های تیره تری دارد؟

نتیجه:

آفرین، این دقیقاً همان اسپرسو صحیح عصاره گیری شده است. اما به یاد داشته باشید که این نوع عصاره گیری از اسپرسو با توجه به مقدار تعریف شده اسپرسو به صورت کامل است(٢٠ گرم قهوه به ۴۰ گرم عصاره نسبت ۱ به ۲). حال اگر این نسبت عصاره گیری تغییر کند ممکن است تغییراتی در ظاهر پدید آید.

 

 

منبع:

کتاب الفبای قهوه “یک فنجان اسپرسو”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *