کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

تماس 09354179013

کارگاه برشته کاری قهوه فرست کافی

زمانت را خاص بساز...

تاثیر توزیع یکنواخت سابه قهوه بر کیفیت اسپرسو(Distribution)

اهمیت Distribution  کیفیت اسپرسو

زمانی که به دنبال یک اسپرسو با کیفیت بالا هستیم، باید چند پارامتر مختلف در نظر گرفته شود که در ادامه به مهمترین آن ها خواهد شد.

*مقدار سابه ی قهوه

*مدت زمان عصاره گیری

*درجه آسیاب دانه قهوه

*دمای آب

اما برخی اوقات تسلط بر اهمیت برخی از تکنیک ها مانند Distribution  و Tamping برای افزایش کیفیت عصاره گیری آسان و کاربردی می باشد.

بسیاری از اساتید صنعت قهوه بر این باورند که انجام دادن این تکنیک ها برای رساندن یک اسپرسو خوب به یک اسپرسو عالی کمک خواهد کرد.

چرا و چگونه Distribution  برای تهیه یک اسپرسو عالی مهم است؟

اولین و مهمترین عملی که پس از ریختن سابه قهوه در پرتافیلتر باید انجام داد توزیع یکنواخت(Distribution) می باشد که در زیر به چند روش آن اشاره خواهد شد.

  • آرام ضربه زدن به پرتافیلتر با دست یا بر روی سطح صاف ضربه زدن به پرتافیلتر.

 

 

  • کشیدن بر روی سطح پرتافیلتر با انگشت سبابه در جهت شمال، جنوب، شرق و غرب که به مدل NSEW معروف است.

  • مدل Stockfleth که مانند مدل NSEW می باشد با این تفاوت که یه حرکت دورانی با جسمی خارجی در داخل پرتافیلتر به سابه قهوه داده خواهد شد.

  • مدل Weiss که با جسمی سوزان مانند به داخل سابه قهوه در پرتافیلتر فرو برده و سابه های قهوه را به حرکت در می آوریم.

ایجاد بستری یکنواخت از سابه ی قهوه قبل از فشردن(Tamping) قهوه به از بین بردن هرگونه توده قهوه کمک می کند، چرا که زمانی که ذرات قهوه با یکدیگر یک توده تشکیل می دهند موجب به تاخیر انداختن عصاره گیری می شوند، که به معنای عدم رسیدن به بهترین عصاره گیری قهوه می باشد.

همچنین ایجاد توده قهوه می تواند ناشی از استاتیک ایجاد شده در تیغه آسیاب باشد، که برای از بین بردن این توده ها جهت ایجاد بستری یکنواخت از سابه قهوه با چگالی یکسان جهت عصاره گیری مناسب نیاز می باشد.

همچنین چگالی یکسان در بستر سابه قهوه بر چگونگی جریان آب از میان سابه تاثیر می گذارد.

زمانی که بستر سابه قهوه در پرتافیلتر به صورت غیر یکنواخت توزیع می شود ؛ تغییر در چگالی بستر سابه قهوه یک امر اجتناب ناپذیر است.به همین دلیل بعضی قسمت ها چگالی کمتر از قسمت های دیگر دارد.

چنل چگونه بوجود می آید؟

اگر شرایطی که در بالا گفته شده است بوجود آید چنل ایجاد می شود. بواسطه ایجاد چنل در قهوه آب از قسمتی از بستر سابه قهوه که در آن چگالی کمتر است راهی پیدا کرده و عبور کرده که به این معناست از قسمت هایی که سابه قهوه چگالی بالاتر دارد آب به درستی عبور نکرده ونتیجه موجب عصاره گیری کم(Under Extraction) یا زیاد (OverExtraction) می شود.

توزیع مناسب سابه قهوه در پرتافیلتر به جلوگیری از ایجاد چنل کمک می کند و عبور یکنواخت آب از سابه قهوه را مطمئن تر می کند که به دنبال آن طعم ها و آروما می توانند به صورت یکنواخت از  تمام بستر سابه قهوه استخراج شود که منجر به یک تعادل مناسب در طعم اسپرسو می شود.

 

منبع

www.perfectdailygrind.com